Gebouw Koolhaas Europa's mooiste

TGM als partner in de bouw van het mooiste hoge gebouw in Europa!

De Rotterdam, de gigantische drietrapsflat van Rem Koolhaas op de kop van Zuid, is door de internationale architectenclub CTBUH uitgeroepen tot mooiste hoge gebouw van Europa, mét de kans om ook wereldwijd nummer één te worden.  De markante kolos naast de Erasmus kreeg de jaarlijkse prijs toebedeeld door de Wereldraad van Hoge Gebouwen. TGM werkte aan de ontwikkeling van projectgebonden gevelelementen van deze indrukwekkende architectonische creatie.

De Rotterdam is 150 meter hoog en beslaat een stuk grond ter grootte van een voetbalveld. Volgens de jury oogt het ontwerp van Rem Koolhaas niet massief, maar is het ook niet te missen. Dit komt volgens de jury omdat het gebouw uit drie torens bestaat.

De architecten club bepaald ieder jaar wat het mooiste nieuwe hoge gebouw per continent is. Op 6 november a.s. zal blijken of het bijzondere complex  – met daarin onder meer woningen, een hotel, een restaurant en kantoren – ook ’s wereld beste zal zijn. De concurrentie is niet mals: The Edith Green-Wendell Wyatt Federal Building in Portland, USA, One Central Park in Sydney, Australië en Cayan Tower in Dubai dingen mee naar de hoofdprijs. Vorig jaar won The Shard in Londen deze gerenommeerde titel.

Meer over de Rotterdam: http://skyscrapercenter.com/rotterdam/de-rotterdam/5527/