Whitechapel phase 1

Projectfeiten

Plaats
Londen
Opdrachtgever
Mount Anvil Ltd.
Architect
Stockwool

Het project Whitechapel phase 1 is onderdeel van een nieuwe ontwikkeling in Londen genoemd “Silk District”. Het project ligt op loopafstand van het centrum van Londen, dichtbij Whitechapel station en het Royal London Hospital.

Het “Silk District” bestaat uit 3 woonblokken gepositioneerd rondom een piazza met private gezamenlijke tuinen. In de commerciële ruimte op de begane grond worden restaurants, cafés en winkels gesitueerd. Whitechapel phase 1 bestaat uit twee blokken met een laagbouw gedeelte en een toren met 21 verdiepingen.

Daarnaast is er een lokale gym, lounge area, privé bioscoop en zijn de toegankelijke daken ingericht als roof-top gardens.

Een deel van het project (blokken B1 en B3) zijn reeds opgeleverd en bewoond door de eindgebruiker, de overige blokken zullen medio 2021 worden opgeleverd en eind 2021 in gebruik worden genomen.

TGM Facades UK Ltd. heeft voor dit project de ramen en deuren van de laagbouw blokken ontwikkeld met juliette balkons. De toren bestaat uit een aluminium elementen gevel met stalen ‘bolt on balconies’ en een aluminium vliesgevel op de begane grond. Het gebouw wordt afgerond met de ‘Halo’ stalen structuur op dak niveau.