West India Docks Road

Projectfeiten

Plaats
Londen
Opdrachtgever
John Sisk & Son Ltd
Architect
Simpsonhaugh

Ondanks de nabijheid van Canary Wharf bestaat de onmiddellijke context uit middelhoge tot lage gebouwen. Daarom bestaat de voorgestelde bouwvorm uit in elkaar grijpende volumes, die alle qua schaal en oriëntatie op een sympathieke manier aan de context beantwoorden. Deze benadering maakt het mogelijk een hoog gebouw te creëren, dat het potentieel, van deze krappe stedelijke locatie maximaal benut.

De lagere vorm, die woon- en hotelfuncties bevat, vormt een podiumblok dat zich verhoudt tot de hoogte en schaal van de omringende context, en voorziet in actief gebruik op de begane grond.

Het hotel ligt aan de voorkant van West India Dock Road en rijst op tot een L-vormige boekensteun op het verste punt van Salter Street, die op natuurlijke wijze de royale landschapstuin op niveau 7 beschermt en beschutting biedt, een centrale gemeenschappelijke recreatie- en speelruimte voor kinderen.

De secundaire ondergeschikte vorm ligt achter de boekensteun, voorziet in verdere woonappartementen en trapt af naar het podium. Deze bovenste woonappartementen hebben een glazen gevel bestaande uit heldere en ondoorzichtige beglazing, die complimenteert en contrasteert met de soliditeit van de gevel van het podium. Een combinatie van wintertuinen en Juliet-balkons zorgen voor de animatie van de gevel.

De gevels bestaan uit diverse geveltypes. In de laagbouw zitten vooral vliesgevels, tevens zijn er in precast beton elementen windows geplaatst. Verder enkele terrassen met balustrades en rainsscreen cladding. De hoogbouw bestaat met name uit unitised gevel en eveneens precast beton elementen met hierin windows geplaatst.