Broadway Chambers Stratosphere

Projectfeiten

Plaats
London
Opdrachtgever
Telford Homes Plc.
Architect
Stockwool

Het project Broadway Chambers bestaat uit twee gebouwen, waarvan de hoogbouw wordt gerealiseerd door TGM Façades UK Ltd. in opdracht van Telford Homes Plc. naar het ontwerp van architectenbureau Stockwool. Deze 36 verdieping hoge woontoren staat in de wijk Stratford in Londen, en maakt met een totale hoogte van 120 meter deel uit van één van de hoogste gebouwen in de omgeving.

TGM is als onderaannemer de eindverantwoordelijke voor de engineering en realisatie van de aluminium elementengevels van de 2e t/m de 36ste verdieping. Behalve dat, realiseert TGM Façades UK Ltd. ook de aluminium vliesgevel op de begane grond en op de 36ste terug-liggende verdieping met een dubbelhoge staalconstructie.

De elementengevel bestaat uit diverse typen, deze kunnen zich onderscheiden in elementen met schuifdeuren en interne glazen balkons, elementen met deuren en kiepvleugel of enkel vaste beglazing. Aan de buitenzijde zijn de elementen voorzien van esthetische vormdelen ook wel add-ons genoemd. Deze bestaan uit aluminium buizen met een speciale coating om een keramische uitstraling te creëren en een horizontale vaste zonwering met op verschillende plaatsen louvres.

De leveringsomvang van het project bestaat uit: ca. 1100mvliesgevels, ca.11.000melementengevel en ca. 30.000kg staalconstructie.

Het project is medio 2015 gestart, eind 2017 zijn alle onderdelen naar tevredenheid voltooid!