Projecten TGM-NL in “Façades 2016”

“Façades  2016” is een inspiratieboek voor kwaliteitsgevels, deze achtste uitgave van het Façades boek staat in het teken van het VMRG-Keurmerk. Alle bedrijven met dit keurmerk leveren gegarandeerde kwaliteit op het gebied van gevels. Tot nu toe was het in bestekken alleen mogelijk om te verwijzen naar naar de VMRG-kwaliteitseisen, het eisen van een keurmerk was niet toegestaan. Een architect of professionele opdrachtgever kan nu eisen dat een gevel voldoet aan dit keurmerk.

VMRG heeft een inspiratieboek ontwikkeld, voor het eerst is het boek nu ook online te bekijken. In de online versie staat alle informatie over de projecten. De projecten waar wij als TGM-NL bij betrokken waren:

DSM, Geleen: Als onafhankelijk specialist zij we in een vroeg stadium betrokken bij het ontwerpproces van de gevels van DSM AHEAD. De synergie die door constructief samenwerken in het voortraject en tijdens de uitvoering ontstaat, zorgde niet alleen voor foutreductie en kortere doorlooptijden, maar ook voor een beter en duurzamer eindresultaat. De diversiteit van materialen die we verwerkten, is erg groot: van aluminium vliesgevels en puien, gelamineerde houten spanten, HSB-elementen, HV60 vliesgevel en glasdak tot en met zonwering en buitenplaatwerk. Voor het laboratoriumgebouw hebben we de semi-transparante kunststof gevelbekleding geleverd.

Grotiusgebouw, Nijmegen: Het Grotiusgebouw van de Radboud Universiteit is een multifunctioneel, duurzaam onderwijsgebouw met studieruimten, een bibliotheek, een restaurant met buitenterras en een collegezaal. Voor de transparante glasgevel (3.500 m2) hebben we het zelf ontwikkelde HV60 gevelsysteem toegepast met FSC-gecertificeerde Oregon Pine gelamineerd houten binnenprofielen en aluminium klemlijsten aan de buitenzijde. In dit gevelsysteem zijn triple beglazing, panelen en verdekte ventilatiestroken opgenomen. De HV60 gevel is deels 30 minuten brandwerend, zonder in de detaillering af te wijken van de niet brandwerende geveldelen. In de gevel zijn sparingen voorzien van de doorvoeren van de luifelconstructie.

Museum Voorlinden, Wassenaar: De glasgevels en -daken voor Museum Voorlinden te Wassenaar zijn vervaardigd door TGM-NL. Boven het grote glasdak (484 panelen) komt een speciaal zonnedak waarmee de daglichttoetreding geregeld wordt. In de tenderfase heeft TGM de esthetisch en technisch zeer uitdagende eisen van de opdrachtgever op een creatieve manier benaderd, wat heeft geleid tot het verstrekken van de opdracht voor de uitvoering. De totale leveringsomvang van TGM omvat 3.500 mglasdaken en -gevels met esthetisch hoogwaardige stalen binnenconstructie, en tevens de entrees en de expeditiedeur.