Project uitgelicht: Broadway Chambers, Londen

Het project Broadway Chambers bestaat uit twee gebouwen, waarvan de hoogbouw wordt gerealiseerd door TGM Façades UK Ltd. in opdracht van Telford Homes Plc. naar het ontwerp van architectenbureau Stockwool. Deze 36 verdieping hoge woontoren staat in de wijk Stratford in Londen, en maakt met een totale hoogte van 120 meter deel uit van één van de hoogste gebouwen in de omgeving.

TGM is als onderaannemer de eindverantwoordelijke voor de engineering en realisatie van de aluminium elementengevels van de 2de t/m de 36ste verdieping. Behalve dat, realiseert TGM Façades UK Ltd. ook de aluminium vliesgevel op de begane grond en op de 36e terug-liggende verdieping met een dubbelhoge staalconstructie.

Door omstandigheden heeft de bouwkundige constructie enkele weken vertraging opgelopen. Inmiddels is TGM gestart met de montage van de elementengevel, en is de montage gevorderd tot de 7e verdieping. Op verzoek van de opdrachtgever wordt een versnelling in de uitvoering doorgevoerd en wordt getracht de vertraging tot een minimum te beperken. Naar verwachting zullen alle onderdelen conform oorspronkelijk plan einde van 2017 voltooid zijn.

Klik op deze link voor meer foto’s en informatie over het project Broadway Chambers.