Oplevering Eurojust

Ieder project, groot of klein, is ons dierbaar. Maar Eurojust is er één om extra bij stil te staan. Vandaag, vrijdag 24 maart 2017 wordt het project officieel opgeleverd. In samenwerking met het consortium van Heijmans hebben we aan dit project mogen werken. Mede door de vele technische uitdagingen zijn wij erg trots op dit project!

Juni 2014 zijn we gestart met het technisch ontwerp van de gevel, december 2015 zijn we officieel met de bouw gestart. Als TGM-zijde hebben we zorggedragen voor de volledige thermische schil, van ontwerp, productie, montage en bijbehorend 15 jaar onderhoud. We hebben een nieuw samengestelde geveloplossing gerealiseerd, waarbij er meer dan 7000 maan gevelpanelen in meerdere varianten met diversen grote afmetingen vereist waren.

Qua materialen hebben we gekozen voor stalen vliesgevels en prefab elementen bestaande uit SIPS, aluminium kozijnen en composiet gevels; een uniek hoogwaardig product. Puur esthetisch en uniek op de markt! Composiet bevat extreem hoge eigenschappen met mooie technische specificaties. Zowel de hoog- als de laagbouw heeft een lichte gevel van composietelementen. Deze zijn afwisselend open en gesloten, waardoor een speelse afwisselende gevel ontstaat. Zo worden lucht en omringend duinlandschap op verrassende manieren weerkaatst in de gevel.

We zijn zeer tevreden over het eindresultaat en de unieke esthetiek van deze materiele systemen. Op basis van het succes dat we met onze partners in dit grote project hebben gerealiseerd, geloven wij dat composieten gevelsystemen een veelbelovende toekomst hebben!