Opening Museum Voorlinden, Wassenaar

Vandaag opent Museum Voorlinden te Wassenaar haar deuren voor de bouwpartners. We zijn erg trots dat ook wij ons steentje bij hebben mogen dragen aan dit bijzondere project!

Zakenman en kunstverzamelaar Joop van Caldenborgh realiseerde zijn droom: een museum van internationale allure dat zijn kunstcollectie herbergt. Als nevenaannemer hadden wij de eindverantwoording voor de engineering en realisatie van de stalen gelaserlaste vliesgevels, toegangs- en vluchtdeuren en de glasdaken, waarbij we extra veel aandacht hebben besteed aan de veiligheid. De leveringsomvang van dit project: 1.050 m2 vliesgevels en 2.500 m2 glasdakconstructie.

De tentoonstellingsruimtes worden vooral verlicht door daglicht; het licht schijnt omhoog tegen het zonnedak, weerkaatst via het glas en velum terug in de zalen als daglicht. Zonder dat de bezoekers zien waar het licht vandaan komt. 

Het museum voegt zich door de toepassing van veel glas, staal en natuursteen – in de kleur van duinzand – naadloos naar haar prachtige omgeving. Door de grote mate van transparantie zal de museumbezoeker de relatie met de omliggende natuur blijven ervaren. Neem via deze link alvast een kijkje in het prachtige museum, gelegen op landgoed Voorlinden, te Wassenaar.