Donatie “Stichting Straatkinderen Medellin”

Er zijn op de wereld veel mensen die aan de onderkant van het bestaan leven. In het kader van de kerstgedachte hebben we er eind vorig jaar voor gekozen om geld wat normaliter uitgegeven wordt aan relatiegeschenken, te doneren aan een goed doel.

We hebben hierbij gekozen voor Stichting Straatkinderen Medellin. Dit project is gevestigd in Colombia en is opgericht om kinderen, achtergesteld door armoede, verslaving, geweld en/of gedragsproblemen, de mogelijkheid te bieden deel te nemen aan sportieve, recreatieve en culturele activiteiten. De kinderen van de straat, uit de tehuizen in het centrum van de stad en de marginale wijken zijn welkom om mee te doen aan de vele activiteiten. Bij structurele deelname verwachten zij van elk kind dat ze naar school gaan en zich zo positief ontwikkelen. De stichting wil deze kinderen begeleiden tot het moment ze zichzelf staande kunnen houden in de maatschappij.

Zie onderstaand bericht vanuit de stichting: 

“Robinson (14 jaar) verblijft in een tehuis omdat zijn moeder bang is dat hij wordt gerekruteerd door de lokale jeugdbende. Zijn beste vriend Juan David (14 jaar) heeft op straat geleefd en heeft geen familie om op terug te vallen. Jahaira (15 jaar) is op eigen houtje naar Medellín gekomen om aan drugs te komen en Leidy (16 jaar) heeft al veel geëxperimenteerd met drugs.

Deze kinderen en nog vele anderen dromen van een mooie toekomst omdat ze, dankzij de stichting, de mogelijkheid  hebben gekregen om zich te ontwikkelen middels activiteiten waar zoveel plezier aan wordt beleefd. Inmiddels zijn er al meer dan 400 kinderen die deelnemen aan de verschillende projecten en een veel groter aantal kinderen komt indirect met de stichting in aanraking.

De kinderen blijven veelal jarenlang betrokken bij de activiteiten en leren wat nodig is om zichzelf staande te houden in de maatschappij. Komend jaar zal de stichting een aantal kinderen de mogelijkheid bieden om te studeren of formeel werk te vinden, daar waar ze anders de mogelijkheid niet zouden hebben. Kinderen die een positieve ontwikkeling hebben doorgemaakt en graag iets van het leven willen maken. Fantastisch om met deze kinderen te mogen werken.

Ik wil bij deze graag het bedrijf TGM bedanken voor de mooie donatie, het mooie initiatief om in plaats van relatiegeschenken dit bedrag te schenken aan Stichting Straatkinderen Medellin!

Muchas Gracias, Eddy Veldhuizen”

Neem ook eens kijkje op de website www.straatkinderenmedellin.com, voor meer informatie over dit prachtige project.