City North

Projectfeiten

Plaats
Londen
Opdrachtgever
Telford Homes Plc.
Architect
Benson + Forsyth Architects / Rolfde Judd Architects

City North wordt door TGM Projects in opdracht van Telford Homes Plc. naar het ontwerp van Benson + Forsyth Architects gerealiseerd. Uitvoerend architect is Rolfe Judd Architects. City North is een project dat 355 appartementen, ruim 10.000m² winkels, vrijetijdsvoorzieningen en kantoren combineert. Het omvat 2 torens van elk 23 verdiepingen die aan weerszijden staan van een 12 verdiepingen hoog gebouw met terrassen en balkons.

TGM Projects is als onderaannemer de eindverantwoordelijke voor de engineering en de realisatie van alle aluminium en glazen geveldelen. Daarnaast worden door TGM projects een groot deel van de glasvezelversterkte betonelementen alsook de reglit beglazing en terracotta tegels gerealiseerd. De leveringsomvang bestaat uit: 12.181m² elementengevel inclusief te openen ramen en schuifpuien, 5,127m² vliesgevel inclusief te openen ramen, 1,364m² glasvezelversterkt beton, 682m² reglit beglazing en 62 kozijnen.

Het project zal in 2018 starten op de bouw en de verwachting is dat december 2019 de laatste onderdelen opgeleverd zullen worden.