Y-Towers

Projectfeiten

Plaats
Amsterdam
Opdrachtgever
Züblin Nederland B.V.
Architect
Team V Architectuur

Het project bestaat uit twee torens die worden verbonden door vier transparante lagen vanaf de begane grond. De torens liggen midden in een ensemble van zes torens op een smalle strook aan de Noordelijke IJ-oever. De onderste lagen zijn toegankelijk gemaakt voor publiek om een levendige omgeving  te creëren. De twee torens hebben elk hun eigen uitstraling, zo is de hoteltoren 110m hoog met een strakke vormgeving, veel glas en afgewerkt met robuust natuursteen. De hoteltoren wordt het grootste congreshotel van Nederland met 579 hotelkamers en een conferentiecentrum met een capaciteit van ruim 400 mensen.

De woontoren is juist opvallend en expressief, het gebouw kenmerkt zich door verspringende horizontale banden van licht natuursteen. Grote ramen bieden elk appartement (in totaal 230)  een indrukwekkend uitzicht over Amsterdam, het IJ en Waterland. Wij zien er naar uit om samen met Zublin Nederland BV dit uitdagende project te realiseren!

De leveringscope van TGM bestaat in totaal uit 26.000 m2; bestaande uit aluminium elementen-, vliesgevel-, en kozijnen, HSB elementen. Verder natuursteen bekledingen, aluminium beplatingen, balustrade, dakopbouw, roosters en glas. Verwachte opleverdatum is medio 2020.